Drie dozijn projectmanagers halen, twee betalen!

Of projectmanagement nu wel of geen professie is, daar zijn we in het vakgebied nog niet over uit. Maar dat steeds meer mensen projectmanager worden of zijn, dat mag duidelijk zijn. Of het nu op je visitekaartje staat of niet, projectmanagement kun je altijd en overal toepassen. De vraag is dus niet meer: ben je ook een projectmanager? De vraag is: wat voor projectmanager ben je eigenlijk?

Gezien de ontwikkeling van projectmanagement, waarbij sturen op succes in plaats van op falen centraal staat, en waarin de omgeving een veel belangrijkere rol speelt, treedt er een splitsing op. Binnenkort te koop op iedere straathoek: dertien projectmanagers in een dozijn! Nu:  drie dozijn halen, twee betalen! Korting loopt tot in lengte van dagen! Het grote gros van het groeiende aantal projectmanagers werkt gewoon nog steeds via standaardmethoden. Iedereen kan het aanleren en het wordt standaardsoftware in een organisatie, repeterende projectmanagers, die je dus bij wijze van spreken overal kunt kopen.

Echt onderscheidend wordt de nieuwe projectmanager, die de methodes wel kent, maar daar eigenlijk niet mee bezig is. De nieuwe projectmanager is niet te koop op marktplaats, de nieuwe projectmanager moet je echt goed zoeken. En korting, ho maar! Deze projectmanager weet waar het om gaat en houdt zich 85 % bezig met de omgeving en spendeert zijn overige 15 % aan methoden om zetten in de projectspecifieke situaties. Je zult ze niet vinden in een dozijn, het zijn eerder de speciale uitvoeringen die bijna niemand heeft.

Aan organisaties de taak om deze projectmanagers te vinden. Welke projectmanager wordt jij in deze overvolle en vrije markt? Sta jij op de hoek van de straat te koop of wordt je liever antiek…? (LS)

Comments are closed.