Een Mega project; kun je daar wel een succes van maken?

Een aanvulling op het boek “Projectmatig werken: de basis, hoe maak ik van mijn project een succes”, van Chantal Savelsbergh, Martijn Jong en Peter Storm is het artikel “Een Mega project; kun je daar wel een succes van maken?” Het boek “Projectmatig werken: de basis” vertelt wat je als projectleider tegenkomt en hoe je daarop kunt inspelen. De harde en zachte kant van projectmanagement wordt hier verenigd. Het uitgangspunt bij ProjectSucces is dat een project niet per definitie een succes is als er niets misgaat.

In het artikel, “Een mega project; kun je daar wel een succes van maken?” wordt aandacht geschonken aan wat het leiden van zo’n groot en complex project, een megaproject, van je vraagt. Bijvoorbeeld hoe je meer sturing aan een project kunt geven zonder zelf in de inhoud verdwaald te raken. Er wordt gekeken naar wanneer een project nu eigenlijk een megaproject is, wat bepaalt dat? Verder wordt ingegaan op het leren onderscheiden van het project en het proces. Procesmanagement concentreert zich op het samenspel en menselijke interactieprocessen en heeft als functie de kwaliteit van dit samenspel te verbeteren.

Een-Mega-project-kun-je-daar-wel-een-succes-van-maken

Procesmanagement, hoe doe je dat? De vraag is vervolgens hoe het project en het proces met elkaar te verbinden? Moet je op een megaproject meer een procesmanager of een projectmanager zijn?

Comments are closed.