Projectmanagement en Het Nieuwe Werken. Succes is nieuw, Resultaat is oud…

Het Nieuwe Werken (HNW) is nieuw en hot. Projectmanagement is veel ouder en moet hard haar best doen om zich continue aan te passen aan de huidige tijdsgeest en de sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. Kan projectmanagement ook mee in het HNW tijdperk?

Centraal in Het Nieuwe Werken staan begrippen als flexibiliteit en verspreide verantwoordelijkheden. Het is niet meer de baas die precies bepaalt wat je doen en wanneer. Werknemers creëren een veel grotere toegevoegde waarde wanneer zij zelf de verantwoordelijkheid hebben.  Niet het resultaat (8 uur gewerkt) telt, maar het succes (welke doelen zijn bereikt?) telt!

Projectmanagers sturen van oudsher aan op resultaat: moet er een brug gebouwd worden? Wij bouwen een brug! Strakke (personeels-) planning, beperkt budget en alles wat niet in het lineaire proces past is vervelend. Waarom niet sturen op Succes? De opdrachtgever wil geen brug, maar een snelle en veilige verbinding tussen plek A en B, en alle gebruikers van de huidige overbrugging mogen geen hinder ondervinden. Dat vraagt om sturen in beweeglijk proces, met alleen maar leuke veranderingen. Een proces van verantwoordelijkheden uizetten, niet alleen de taken. Zorgen dat je teamleden samen het doel begrijpen en zich er voor inzetten, niet alleen richten op de persoonlijke doelen.

Kortom, niet sturen op wie wat doet en wanneer, maar sturen op succes. En of je dan thuis werkt of in de weekenden, in de trein of achter je flexplek, of  je liever belt of e-mailt, geen probleem: het nieuwe projectmanagement zou moeten hunkeren naar Het Nieuwe Werken!

Benieuwd naar hoe je meer profijt kunt hebben van Het Nieuwe Werken in je project? Kijk eens op: http://hetnieuwewerkenblog.nl/10-tips-het-nieuwe-werken-meer-profijt/. (LS)

Comments are closed.