Sturen op succes. Wat vraagt dat van de projectmanager?

Het oude projectmanagement heeft ons geleerd in plaats van in input in output te denken en werken. Om te sturen op resultaten en mijlpalen. En wel zodanig dat gaandeweg het project de voorspelling van wat er uiteindelijk wordt opgeleverd, steeds realistischer wordt. Structureren, plannen en beheersen. Dat is wat recent nog centraal stond in de professionalisering van het projectmanagement.

Maar de tijden zijn veranderd en de inzichten verdiept. Steeds duidelijker zien we de realiteit dat de omgeving van het project dynamisch is, veel stakeholders bij het project betrokken zijn en dat gaandeweg het echte bestaansrecht van het project nog ontdekt moet worden.
Dat vraagt een andere manier van kijken naar projecten. Van zelf sturen op het voorkomen van falen naar samen sturen op succes. Is daarvoor het realiseren van resultaat alleen genoeg? Nee, het doel is waar het om draait. Daar ligt de sleutel tot succes en daar moet op gestuurd worden.

Hoe? Door voorbij het resultaat te kijken en het resultaat te verbinden met het doel. En je met elkaar voor het realiseren van het doel van het project verantwoordelijk te voelen, terwijl je daar als projectmanager of als projectteam niet direct invloed op hebt.

Een andere projectbenadering en dus ook een andere project-manager. Welke verandering wordt er dan gevraagd aan de manier waarop projecten worden gemanaged?

Download gratis het e-book ‘sturen op succesvolle projecten’ voor het antwoord op deze vraag: e-book \’sturen op succesvolle projecten\’

Comments are closed.